Izvor: B92, 04.Jul.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jeremić-Rupel i o Kosovu

Bratislava -- Dimitrij Rupel i Vuk Jeremić razgovarali su u Bratislavi o bilateralnim odnosima, slovenačkom predsedavanju EU i o Kosovu.

Ministri inostranih poslova Slovenije i Srbije su se sastalI sinoć, posle zasedanja ministara inostranih poslova Regionalnog parnerstva u Bratislavi. Govoreći o statusu Kosova, Jeremić je rekao da je to pitanje najveći izazov u okviru evropske perspektive zapadnog Balkana i da je sada trenutak za zajednički rad i kreativno rešenje koje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bi dugoročno doprinelo stabilnosti zapadnog Balkana.

On je ponovio da se Srbija zalaže za kompromisno rešenje koje bi omogućilo posvećivanje reformama u raznim oblastima.

Govoreći o rezoluciji Saveta bezbednosti UN o Kosovu, Rupel je objasnio da je rezolucija za mnoge članice EU uslov i deo rešenja, a za neke države van EU neprihvatljiv dokument. Slovenija smatra, rekao je Rupel, da bi bilo najbolje kada bi došlo do kompromisa.

Rupel je rekao da dve države imaju niz zajedničkih interesa koje žele da poboljšaju, a da će prilika za to biti poseta Jeremića Sloveniji 16. jula. Jeremić je potvrdio da postoje velike mogućnosti za poboljšanje bilateralnih odnosa.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.