Jeremić: Razmotriću zahtev stranke

Izvor: B92, 31.Jan.2013, 14:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jeremić: Razmotriću zahtev stranke

Beograd -- Funkcioner DS Vuk Jeremić izjavio je, posle sastanka sa liderom DS Draganom Đilasom, da će detaljno razmotriti zahtev stranke da vrati poslanički mandat.

"Sadržaj razgovora sa Draganom Đilasom i još nekoliko funkcionera DS je unutrašnje pitanje stranke i bilo bi neprimereno da ga iznosim u javnost. Dobio sam poziv da vratim poslanički mandat i ja ću taj poziv podrobno razmotriti", rekao je Jeremić.

Lider DS ranije je rekao da će na sastanku pokušati da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ubedi Jeremića da vrati mandat poslanika da u protivnom ne bi bio isključen iz stranke.

Sastanak Jeremića s funkcionerima DS trajao je dva sata, a za 17 časova zakazana je sednica Izvršnog odbora te stranke na kojoj će se razmatrati slučaj Jermića i funkcionera DS Dušana Petrovića zbog njihove odluke da odbiju da vrate poslaničke mandate.

I Jeremić i Petrović kažu da, uprkos tome što ne poštuju zahtev Glavnog odbora za vraćanje mandata, ne žele da napuste DS i negiraju tvrdnje da će napraviti nove stranke.

Podsetimo, danas u 17 sati održava se sednica Izvršnog odbora DS na kojoj će se razmatrati slučaj funkcionera DS Dušana Petrovića i Vuka Jeremića, koji odbijaju da vrate poslaničke mandate, što je od njih zatražio vrh stranke.

Izvršni odbor ima moć da isključi one koji su se oglasili o odluke Glavnog odbora. Petrović će danas govoriti pred Izvršnim odborom, a očekuje se da će biti isključen, a ako se to desi, može se žaliti statutarnoj komisiji.

Na sednici proširenog Izvršnog odbora, odnosno Disciplinske komisije, razmatraće se koja će disciplinska mera biti primenjena prema poslanicima demokrata Dušanu Petroviću i Vuku Jeremiću, protiv kojih je pokrenut disciplinski postupak zbog odbijanja da vrate poslaničke mandate.

Đilas je juče naveo da će pokušati da ubedi Jeremića da vrati poslanički mandat, dok je Petrović istakao da će izložiti svoju odbranu s pravnog i političkog aspekta, a Jeremić - da bi vraćanje poslaničkog mandata bilo protivustavno i "nedvosmisleno unizilo ugled Srbije u UN", s obzirom na njegovu funkciju predsednika Generalne skupštine UN.

Jeremić se sinoć prvi put oglasio o mogućnosti da bude izbačen iz DS, jer ne želi da vrati poslanički mandat i u intervjuu RTS-u potvrdio da će se pre sednice Izvršnog odbora sastati sa Đilasom i da je "spreman na razuman razgovor, zajedničko rešenje za izlaz iz ove neprijatne situacije".

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Đilas i Jeremić u četiri oka u Krunskoj

Izvor: Mondo, 31.Jan.2013

U 14 sati u predstavništvu Demokratske stranke u Krunskoj ulici počeo je sastanak lidera DS Dragana Đilasa i funkcionera te stranke Vuka Jeremića..Poslanik Demokratske stranke Vuk Jeremić stigao je nešto pre 14 sati u centralu stranke u Krunskoj ulici, gde razgovara sa liderom demokrata Draganom...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.