Jeremić: Razgovori sa Prištinom u okviru Ustava Srbije

Izvor: S media, 16.Maj.2011, 17:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jeremić: Razgovori sa Prištinom u okviru Ustava Srbije

Bez špekulacija o podeli Kosova, izjavio ministar Vuk Jeremić. Prema njegovim rečima dijalog se vodi u okvirima Ustava Srbije.

Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić nije danas želeo da spekuliše o podeli Kosova kao mogućoj opciji u pregovorima Beograda i Prištine, ocenivši da se u tim razgovorima nastupa u okviru Ustava Srbije.

"Što se tiče budućeg statusa pokrajine, on mora biti u skladu sa Rezolucijom 1244 UN. Okvir na >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << osnovu koga pristupamo tim razgovorima je Ustav Srbije", rekao je Jeremić novinarima posle skupa posvećenog desetogodišnjici Misije OEBS-a u Srbiji.

Na konstataciju novinara da je i šef pregovaračkog tima Beograda Borislav Stefanović takodje govorio o podeli kao jednoj od opcija, Jeremić je naveo da Beograd prema Kosovu ima "samo jednu zvaničnu politiku".

Jeremić zatražio podršku UN

Jeremić: Nerazvijenim pomagati bez mešanja

Rusija jača pritisak na Srbiju

"Postoji samo jedna politika i ona je zasnovana na Ustavu Srbije i obavezujućim rezolucijama Narodne skupštine koje su vrlo eksplicitne kada je reč o teritorijalnoj celovitosti naše zemlje", rekao je Jeremić.

Potpredsednik vlade Ivica Dačić rekao je danas da je, po njegovom mišljenju, razgraničenje Srbije i Kosova jedina realna opcija.

Koordinator Vlade Srbije za odnose sa javnošću Slobodan Homen rekao je da se o toj ideji Dačića nije razgovaralo na sednicama vlade i da je reč o ličnom stavu lidera socijalista.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.