Izvor: B92, 02.Okt.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jeremić: Prvo o autonimiji

Beograd -- Prva tačka dnevnog reda razgovora Beograda i Prištine u Briselu, biće predlog o suštinskoj autonomiji Kosova, kaže Vuk Jeremić.

Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić, gostujući u Poligrafu B92, izjavio je da će prva tačka dnevnog reda direktnih razgovora delegacija Beograda i Prištine u Briselu, 14. oktobra, biti predlog Beograda o suštinskoj autonomiji Kosova i da su se Albanci su se složili da o tome razgovaraju.

Komentarišući izjavu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << portparola prištinskog tima Skendera Hisenija da će Sporazum o dobrosusedstvu i prijateljstvu sa Srbijom biti osnova pozicije Prištine za čitavo razdoblje pregovora, Jeremić je ponovio da su se, bez obzira na izjave, Albanci u Njujorku složili sa dnevnim redom narednog sastanka.

Ministar je rekao da je Beograd spreman da pregovore vodi dok se ne postigne kompromisno rešenje, ali da Beograd nema nameru da to bude beskonačno.

Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić ocenio je da je od velike važnosti što su se Beograd i Priština tokom direktnih pregovora u Njujorku o budućem statusu Kosova obavezale da ni pod kakvim okolnostima neće pribegavati nasilju niti pretnjama nasiljem.

Ministar je kazao da je temeljna razlika izmedju pregovora koje je vodio izaslanik UN Marti Ahtisari i sadašnjih, to što su na stolu konačno predlozi obe strane i što se prvi put razgovaralo o predlogu Srbije o suštinskoj autonomiji pokrajine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.