Jeremić: Potrebna podrška Španije

Izvor: B92, 26.Jun.2008, 01:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jeremić: Potrebna podrška Španije

Beograd -- Šef diplomatije Vuk Jeremić izjavio je da je Španija jedna od zemalja koje najviše podržavaju Srbiju u odbrani teritorijalnog integriteta i evropskim integracijama.

"Niko nam nije pružio jaču i glasniju podršku od Španije na svim međunarodnim forumima na kojima smo zastupali interese svoje zemlje", rekao je Jeremić na skupu povodom 30 godina od ponovnog uspostavljanja diplomatskih odnosa Madrida i Beograda. Jeremić je izjavio da je budućnost Srbije svakako >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u EU.

"Pred nama su veliki izazovi, jer planiramo da do kraja godine dobijemo status kandidata za punopravno članstvo u EU i u tome očekujemo jasnu podršku Španije", rekao je on.

Ambasador Španije u Srbiji Hose Rijera Sikijer rekao je da su se Srbija i Španija u poslednjih 30 godina uzajamno pomagali, i da će Srbija i u buduće imati podršku Madrida u evropskim integracijama.

On je rekao da se nada da se neće ponavljati neke greške prošlosti koje su se događale u Srbiji i Španiji, aludirajući na Frankovu diktaturu i vladavinu Slobodana Miloševića.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jeremić: Španija najviše podržava Srbiju

Izvor: Blic, 26.Jun.2008

Šef diplomatije Vuk Jeremić izjavio je da je Španija jedna od zemalja koje najviše podržavaju Srbiju u odbrani teritorijalnog integriteta i evropskim integracijama....."Niko nam nije pružio jaču i glasniju podršku od Španije na svim međunarodnim forumima na kojima smo zastupali interese svoje...

Nastavak na Blic...

VLADA LEVOG CENTRA

Izvor: Kurir, 26.Jun.2008

BEOGRAD, 25. jun 2008. (FoNet) - Ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić izjavio je večeras da će Srbija imati vladu levog centra i izrazio nadu da će ona biti formirana u narednih nekoliko dana. Jeremić je na obeležavanju 30. godišnjice obnove diplomatskih odnosa između Beograda i Madrida rekao...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.