Jeremić: Posao je pred nama

Izvor: B92, 23.Jun.2011, 16:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jeremić: Posao je pred nama

Beograd -- Ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić izjavio je u Briselu da Srbija dosta toga još treba da završi da bi izveštaj Evropske komisije u oktobru bio pozitivan.

Tweet

"Treba iskreno reći da Srbija dosta toga nije uradila i da to mora da završi", rekao je Jeremić.

On je rekaou da Evropska komisija ima najbolju volju da oktobarski izveštaj o napretku bude pozitivan, ali da poseo predstoji za institucije Srbije.

Šef srpske diplomatije je naglasio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da će oktobarski izveštaj Evropske komisije imati ključnu važnost za političke odluke koje bi ove godine trebalo da budu donesene u vezi sa pristupanjem Srbije EU i evropskom procesu za ceo Zapadni Balkan.

On je kazao da su razgovori koje je imao bili posvećeni konkretnim stvarima koje treba da budu ispunjene kako bi Srbija dobila pozitivnu preporuku u oktobru.

"Danas je bilo važno ustanoviti na kom se tačno mestu nalazimo u procesu zajedničkog rada sa Komisijom pred njen izvestaj u oktobru", rekao je Jeremić.

On je dodao da će do oktobra "biti mnogo posla, pre svega za naše institucije".

Prema Jeremićevim rečima, od ogromne je važnosti da se Beograd i Brisel u kontinuitetu obaveštavaju o tome dokle se stigo, šta se radi, koje su preprepeke i da li jedni drugima mogu da pomognu.

Napominjući da posle oktobra dolaze na red određene političke odluke, Jeremić je rekao da tom procesu treba pristupati "racionalno i bez euforije".

"Postoji jedan jasan i precizan niz kriterijuma koje treba ispuniti, uslova koje treba dostići. Treba se skoncentrisati na postizanje tih uslova i treba pokušati ukloniti bilo kakve emocije, pozitivne ili negativne, iz ovog procesa. I posvetiti se poslu", naveo je Jeremić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.