Jeremić: Olakšajte vizni režim

Izvor: B92, 11.Sep.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jeremić: Olakšajte vizni režim

Vuk Jeremić (Beta)

Beograd -- Vuk Jeremić pozvao predstavnike diplomatije zemalja EU da što pre uvedu vizne olakšice za građane Srbije.

"Pomozite nam da bolje objasnimo ljudima u Srbiji koliko je EU divan projekat. Pomozite nam tako što ćete omogućiti ljudima da lakše putuju", rekao je ministar spoljnih poslova Srbije u Beogradu, na prijemu za predstavnike diplomatskog kora u Srbiji. Jeremić je podsetio da je to bilo jedno od obećanja zahvaljujući kojima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je demokratski blok pobedio na prošlim parlamentarnim izborima.

"Osnovni zadatak Srbije jeste integracija u EU i radimo na tome da se Srbija, ali i čitav Zapadni Balkan, uprkos preprekama, što pre pridruže EU", dodao je Jeremić.

Ministar je istakao i važnost pune zaštite građana Srbije koji se nalaze u inostranstvu. "Pristupačnost i briga konzularne službe Srbije o našim građanima u inostranstvu jedan je od osnovnih zadataka za koje će se zalagati Ministarstvo spoljnih poslova i važan je deo sistema diplomatije Srbije", rekao je Jeremić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.