Jeremić: Očekujem da više ne bude novih priznanja Kosova

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Apr.2009, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jeremić: Očekujem da više ne bude novih priznanja Kosova

HAVANA - Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić izjavio je danas FoNetu u Havani da će u govoru na Ministarskoj konferenciji Pokreta nesvrstanih izraziti očekivanje Srbije da neće doći do novih priznavanja nezavisnosti Kosova, kao i da Kosovu neće biti omogućeno prisustvo, niti članstvo u međunarodnim organizacijama.

Jeremić je podsetio da se na prethodnoj konferenciji Pokreta nesrvsrtanih, prošle godine u Teheranu, Srbija izborila da u završni dokument uđe podrška >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << procesu pred Međunarodnim sudom pravde.

Dobili smo glasanje u Ujedinjenim nacijama (UN) i rezoluciju, uz veliku pomoć zemalja članica Pokreta nasvrstanih, podsetio je Jeremić.

Ovu priliku ćemo ioskoristiti, najavio je Jeremić, da ih upoznmao sa najnovijim događanjima u vezi sa Kosovom i Metohijom.

Obavestićemo ih da je proces pred Međunarodnim sudom počeo i izraziti naše očekivanje da neće doći do novih prznanja Kosova, kao i da Kosovu neće biti omogućeno prisustvo, niti članstvo u međunarodnim organizacijama, naglasio je Jeremić.

On je najavio da će jedna od najvažnijih tema u Havani biti svetska ekonomska kriza, kao i da će u bilateralnim susretima razgovarati o mogućnostima ekonomske saradnje Srbije sa zemljama članicama Pokreta nesvrstanih.

Srbija na Ministarskoj konferenciji Pokreta nesvrstanih učestvuje kao posmatrač i kao gost Kube, zemlje domaćina.

Na konferenciji učestvuje 118 zemalja, što čini skoro dve trećine članica UN, predstavljenih na najvišem nivou.

Ministar spoljnih poslova Srbije obratiće se učesnicima skupa na plenuarnom zasednju i imace bilateralne sastanake sa šefovima diplomatija više zemalja koje učestvuju na konferenciji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.