Izvor: Blic, 27.Jun.2009, 14:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jeremić: Nemačka podržava deblokadu Trgovinskog sporazuma

Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić izjavio je da Nemačka snažno podržava Srbiju na putu ka punopravnom članstvu u Evropskoj uniji i pruža podršku što skorijem odmrzavanju prelaznog trgovinskog sporazma.



Jeremić je, posle ragovora sa ministrom inostranih poslova Nemačke Frankom Valterom Štajnmajerom, istakao da "imamo razloga da budemo optimisti i kada je reč o viznoj liberalizaciji, u što skorijem roku".

"Nemačka snažno podržava Srbiju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na putu ka punopravnom članstvu u Evropskoj uniji (EU). To mi je još jednom potvrđeno danas na sastanku. Imamo podršku kada je reč o odmrzavanju Prelaznog trgovinskog sporazuma", rekao je Jermić.

On je naglasio da će Srbija nastaviti da najbliže sarađuje sa Nemačkom na pitanju evropskih integracija.

"Put prema Evropi, kada imate podrsku Nemačke i put prema Evropi kada je nemate, su dva sasvim različita puta. Srećom, Srbija je na onom putu gde postoji puna podrška Nemačke i to mi je danas potvrđeno", rekao je Jeremić koji je sa Štajnmajerom danas razgovarao na Krfu uoči ministarske konferencije OEBS.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.