Jeremić: EU Srbiji postavlja dodatne uslove za integracije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Dec.2008, 01:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jeremić: EU Srbiji postavlja dodatne uslove za integracije

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić izjavio je sinoć da Evropska unija Srbiji postavlja dodatne uslove za integracije koje ne postavlja ni jednoj drugoj zemlji Zapadnog Balkana.

Jeremić je rekao da Srbija želi da se izbori za ravnomeran status sa svim drugim državama Zapadnog Balkana.

Zahtevamo da budemo tretirani u skladu sa propisanim kriterijumima, rekao je Jeremić.

Jeremić je naglasio da ocene, da Srbija ne sarađuje u potpunosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sa Tribunalom u Hagu, ne odgovaraju istini i podsetio da Srbija jedina od svih zemalja u regionu ne može da primeni Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju.

Prema njegovim rečima, tokom pregovora o Misiji Euleks, neki sagovornici su "u pola glasa" govorili da će, ako Beograd ne prihvati Euleks, put Srbije ka EU biti zatvoren.

Jeremić je podsetio da je Vlada Srbije jednoglasno donela odluku o protivtužbi protiv Hrvatske pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu.

Vlada je jedinstvana u sprovođenju državne politike, istakao je Jeremić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.