Jeremić: DS će podržati energetski sporazum s Rusijom- ratifikacija posle izbora!

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Maj.2008, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jeremić: DS će podržati energetski sporazum s Rusijom- ratifikacija posle izbora!

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić izjavio je da će Vlada Srbije na predstojećoj sednici usvojiti predlog o ratifikaciji energetskog sporazuma sa Rusijom i da će taj dokument biti upućen na ratifikaciju novom sazivu parlamenta.

"Demokratska stranka podržava sporazum svim srcem jer će obezbediti dugoročnu energetsku stabilnost zemlji ali smatramo da time ne treba da se bavi dosadašnji skupštinski saziv, uoči izbora, jer bi to moglo da bude zlouptrebljeno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u predizbornoj kampanji", rekao je Jeremić.

On je naveo da je DS to želela da izbegne i da je u medijima pogrešno protumačena izjava predsednika Srbije i lidera DS-a Borisa Tadića o tome koji saziv parlamenta treba da ratifikuje energetski sporazum.

Predsednik Vlade Srbije Vojislav Koštunica izjavio je ranije danas da će sednicu Vlade, posvećenu energetskom sporazumu sa Rusijom, zakazati za petak, 9. maja. Koštunica je ocenio da je "veoma dobro što stižu najave da će svi ministri ovaj put glasati za energetski sporazum, koji je u životnom interesu Srbije".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.