Jap de Hop Shefer: Ahtisarijev predlog je dobar

Izvor: Blic, 22.Maj.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jap de Hop Shefer: Ahtisarijev predlog je dobar

Generalni sekretar NATO Jap de Hop Shefer izjavio je da je za saveznike iz NATO-a od velikog značaja da postoji puna podrška predlozima specijalnog izaslanika generalnog sekretara UN Martija Ahtisarija o statusu Kosova.

Shefer je tokom razgovora sa predsednikom SAD Džordžom Bušom na njegovom ranču u Krofordu (Teksas) podsetio da se pitanje Kosova sada nalazi pred Savetom bezbednosti UN kojim ovog meseca predsedavaju SAD, prenosi Glas Amerike.

"Kao generalni sekretar NATO-a, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << a mi na Kosovu imamo raspoređenih 16.000 vojnika kako bismo stvorili jedno stabilno i bezbedno okruženje, voleo bih da se u Savetu bezbednosti donese rezolucija koja bi omogućila realizaciju Ahtisarijevih predloga. Stoga je donošenje rezolucije značajno jer su Ahtisarijevi predlozi - dobri predlozi" rekao je Jap de Hop Shefer.

Glas Amerike podseća da je Rusija protiv rezolucije koju predlažu zapadne zemlje i navodi da je novi šef diplomatije Srbije Vuk Jeremić izjavio da bi usvajanje Ahtisarijevog predloga, koji predviđa nadgledanu nezavisnost za Kosovo, ugrozilo koalicionu vladu u Beogradu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.