Izvor: Blic, 29.Jul.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Janjić: Ahtisarijev plan nije "mrtav"

Direktor Foruma za etničke odnose Dušan Janjić ocenio je u Jagodini da plan Martija Ahtisarija o statusu Kosova i Metohije „nije mrtav” i da će da „oživi kao argument Kontakt grupe”.

Janjić je ocenio da nije dobro za pregovarački proces što Beograd kaže da je Ahtisarijev plan „mrtav”, jer će njegov plan da „oživi, sada kao argument Kontakt grupe”.

Janjić je kasno sinoć u emisiji jagodinske televizije „Palma plus”, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ocenio i da naš pregovarački tim pravi nove greške i da Beograd nema adekvatnu strateguju, dok, na drugoj strani, Albanci neće pristati ni na šta što se ozbiljnije otvori u pregovorima što njima ne odgovara.

On smatra da neće biti razgovora, već će Beogradu i Prištini biti dozvoljeno da kažu šta misle, ali se neće dozvoliti da pregovaraju u nedogled o nezavisnom, suverenom i autonomnom Kosovu.

Prema njegovim rečima, Kontakt grupa će pokušati da se dogovori sa Rusijom da Evropska unija preuzme posao i da u osnovi popravi ono što ne valja u Ahtisarijevom predlogu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.