JS neće glasati za statut Vojvodine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Maj.2009, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JS neće glasati za statut Vojvodine

BEOGRAD - Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković izjavio je danas da ta stranka neće u parlamentu Srbije glasati za predloženi statut Vojvodine.

"Nećemo glasati za statut jer ne želimo da se pravi država u državi", rekao je Marković novinarima u Jagodini i dodao da je JS principijelna stranka i da se uvek drži svojih stavova i programa.

On je podsetio da ta stranka nije glasala za Zakon o zabrani diskriminacije i dodao da niko nije mogao ni da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je natera da uradi suprotno.

Na konferenciji za izveštače beogradskih medija koje je gradonačelnik Jagodine ugostio danas u tom gradu, a kojoj su prisustvovali šefovi svih odborničkih grupa skupštine opštine Jagodina, Marković je istakao da je taj grad za poslednje četiri godine postao industrijski, turistički i sportski centar Srbije.

Marković je rekao da su iz budžeta lokalne samouprave sredstva izdvajana za svako novorođenče, za dotiranje školovanja, prevoza i letovanja đaka, za lečenje bolesnih, kao i za trudnice i mlade bračne parove.

On je istakao i ulaganja u kulturne i umetničke manifestacije, sportske objekte, infrastrukturu i ostale kapacitete zbog kojih je ta opština danas prepoznatljiva u Srbiji.

Marković je najavio dalja ulaganja u putnu infrastrukturu i izgradnju industrijske zone od 150 hekatara u kojoj će investitori dobijati besplatno zemlju ako po jednom hektaru zaposle 23 radnika.

Gradonačelnik Jagodine je rekao da očekuje da će do kraja maja sledeće godine zbog otvaranja nove industrijske zone biti zaposleno 1.500 mladih ljudi.

Kao jedan od razloga za prosperitet opštine Marković je naveo i dobru saradnju vladajuće većine i opozicije u lokalnom parlamentu, kao i to da u cilju razvoja Jagodine većina i opozicija sarađuju, dogovaraju se i neretko su jedinstveni u donošenju odluka.

Marković je naveo da opština sama finansira sve projekte i da novac "nalazi sama", a kao parametar razvoja pomenuo je i povećanje opštinskog budžeta koji je, kako je naveo, u 2004. godini iznosio oko 5 miliona evra, a u 2008. godine dostigao više od 20 miliona evra.

Izveštači beogradskih redakcija u okviru današnje posete Jagodini obišli su sela Ribare i Rakitovo, gde su se upoznali sa projektima koje je finansirala opština, potom i Zoološki vrt, Akva centar i muzej voštanih figura u tom gradu, a prisustvovaće i fudbalskoj utakmici između FK "Jagodina" i FK "Crvena zvezda".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Nećemo državu u državi

Izvor: Glas javnosti, 17.Maj.2009, 04:37

JAGODINA - Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković izjavio je juče da ta stranka neće u parlamentu Srbije glasati za predloženi statut Vojvodine. - Nećemo glasati za statut jer ne želimo da se pravi država u državi - rekao je Marković i dodao da je JS principijelna stranka i da se uvek...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.