JS neće glasati za predloženi statut Vojvodine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Maj.2009, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JS neće glasati za predloženi statut Vojvodine

BEOGRAD - Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković izjavio je da ta stranka neće glasati za predlog statuta Vojvodine, ukoliko ostane u sadašnjem obliku, odnosno ako daje pravo Vojvodini da može da otvara predstavništva i sklapa međunarodne ugovore.

Marković je novinarima u Skupštini Srbije, govoreći o predlogu regionalizacije Srbije, rekao da prvo treba videti kakav je taj predlog, koliko će regiona biti i koliko je para namenjeno za regione.

On je kazao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da se to, zasad, ne može videti i da ne postoji predlog zakona o tome.

"Kada budemo videli predlog zakona, onda ćemo se izjasniti da li smo za to ili nismo", kazao je lider JS.

Prema njegovim rečima, treba promeniti i Zakon o privatizaciji jer je štetan za lokalne samouprave. Marković smatra da bi lokalnoj samoupravi trebalo da ostaje bar 30 odsto od prodaje preduzeća, a da se od tih para otvaraju nova radna mesta.

Komentarišući aktuelnu sednicu Skupštine i glasanje o predloženim zakonima, on je kritikovao poslanike pojedinih partija koji su predložili amandmane, a nisu prisutni kad se glasa o tome. Lider JS je kazao da je to šteta za građane, imajući u vidu koliko košta jedan dan rada parlamenta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.