Izvor: S media, 07.Apr.2013, 14:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JOVANOVIĆ PORUČIO DRŽAVNOM VRHU: Preuzmite odgovornost- dogovor sa Prištinom ili se povucite (VIDEO)

Predsednik Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović rekao je danas nakon sastanka sa premijerom Dačićem da se zalaže za postizanje dogovora sa Prištinom, jer se time omogućava trajan mir u regionu, a Srpskoj naprednoj stranci (SNS) poručio da ne treba da joj bude važniji red unutar stranke od reda u zemlji.

"Od SNS očekujem da nakon sutrašnjeg predsedništva razmišljaju o budućnosti i preuzmu težinu problema koji prate njihovo političko delovanj >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << e", rekao je Jovanović novinarima ispred zgrade Vlade.

Jovanović je rekao da je Kosovo danas susedna država i da je to realnost.

"Nisam srećan zbog toga ali to govorim zato što ne želim novo Kosovo unutar Srbije", kazao je Jovanović.

On je vlastima poručio da treba da preuzmu teret odgovornosti i ako treba izgube svoje funkcije.

"Neka budu oni ti koji će biti upamćeni kao nešto što je najlošije medju nama, ali neka Srbija dobije svoju perspektivu ili neka se povuku", kazao je Jovanović.

"Ovo nije 1999. godina, Brisel nije Rambuje, niti mi više možemo da izgubimo na Kosovu bog zna šta. Sve što smo mogi da izgubimo izgubili smo zbog svoje političke gluposti, nezrelosti, neodgovornosti, kukavičluka i nepovoljnih političkih okolnosti. Moramo preseći Gordijev čvor i reći ljudima istinu", poručio je Jovanović.

Lider LDP-a je rekao da nema razumevanja ni za predsednika Srbije Tomislava Nikolića jer je znao koji ga problemi očekuju kada je izabran, kao ni za saopštenje Srpske pravoslavne ckrve, kojoj je poručio da svoj stav nije mogla da potpiše u ime svih vernika.

Ivica Dačić u Vladi Srbije razgovara sa liderima i šefovima parlamentarnih stranaka o ponudi Brisela. Pratite IZ ČASA U ČAS

(S media, agencije)

Foto: Beta, Emil Ves, EV

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.