JOSIPOVIĆ MORA DA SE PRAVDA

Izvor: Kurir, 08.Maj.2010, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JOSIPOVIĆ MORA DA SE PRAVDA

BEOGRAD - Predsednik Hrvatske Ivo Josipović izjavom da je Slobodan Milošević krivac za zločine na tlu bivše Jugoslavije pokušava da se „opere“ pred biračima, smatraju analitičari u Srbiji i Hrvatskoj!

Politički analitičar Dušan Janjić kaže da takve Josipovićeve reči prijaju ušima i srcima većine hrvatskih glasača.

- Time je pokušao da ublaži izjavu datu u BiH. Milošević nije jedini krivac i ta izjava nije suštinski tačna - ističe Janjić.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir <<
Žarko Puhovski, profesor na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, kaže da je predsednik Hrvatske pod velikim pritiskom jednog dela javnosti.

- Josipović se često se viđa s Borisom Tadićem, nije čvrst u tim susretima, i da bi se oslobodio prigovora, on se vraća na stvari od pre 20 godina, kojima nije mesto u današnjoj politici - poručuje Puhovski.

S druge strane, ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić odbacio je juče kritike hrvatskih zvaničnika da je u govoru na sastanku Jadransko-jonske inicijative u Ankoni „zloupotrebio“ izvinjenje hrvatskog predsednika Ive Josipovića u parlamentu BiH.

- Ne želim da produbljujem polemiku i utičem na dalje diskusije u Zagrebu, u kojem očigledno ne postoji zajedničko gledanje na politička pitanja - kaže Jeremić i dodaje da je Srbija u potpunosti posvećena regionalnoj saradnji i da se mora pogledati u prošlost da bi se krenulo dalje, jer je to „jedini mogući put“.

Jeremić je izrazio nadu da će „i Hrvatska imati snage da krene napred“.

(K. B.)

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.