Izvesti Srbiju iz izolacije

Izvor: B92, 17.Okt.2010, 16:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Izvesti Srbiju iz izolacije"

Zagreb -- Moramo Srbiju izvesti iz izolacije u kojoj se nalazi, ocenio je u Zagrebu predsednik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović.

"Nemamo pravo na ignorisanje činjenica koje Srbiju opisuju kao društvo koje u svojim temeljima nema fundamentalno ugrađene veze sa regionom", rekao je Jovanović.

On je prisustvovao 20. godišnjici osnivanja Hrvatske narodne stranke (HNS). Ovom skupu su prisustvovali sadašnji i bivši predsednici Hrvatske, Ivo Josipović >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i Stjepan Mesić, kao i rukovodstvo HNS.

"Kada bi odnosi Srbije i Hrvatske bili kvalitetni, kao što su odnosi HNS i LDP, onda bi niz problema koji svakodnevno opterećuju život ljudi bili rešeni u najkraćem periodu", naglasio je Jovanović.

Ocenjujući da će HNS posle izbora biti stranka koja će "presudno uticati" na politički život Hrvatske, Jovanović je napomenuo da će LDP razvijati saradnju kroz jasan odnos i partnerstvo u sprovođenju liberalne politike, koja ne koketira sa populizmom i demagogijom.

"Ako govorimo o Evropi, onda u HNS imamo stabilnog partnera u procesu evropskih integracija", dodao je Jovanović.

Dobro je što su odnosi sa Hrvatskom danas bolji nego što su bili u prošlosti, "ali to je veoma daleko od nivoa na kome ti odnosi treba da budu da bi naša ekonomija u Hrvatskoj videla tržište za sebe i da bi kulturne veze bile na onom nivou na kome treba da budu", zaključio je Jovanović.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

LDP: Promeniti klimu u regionu

Izvor: RTS, 17.Okt.2010

Povodom obeležavanja dve decenije od osnivanja Hrvatske narodne stranke, lider LDP-a Čedomir Jovanović poručio da neophodno da se Srbija izvuče iz izolacije u kojoj se nalazi...Srbiju je potrebno izvesti iz izolacije u kojoj se nalazi, jer je svođenje evropskih integracija na frazu "regionalnih...

Nastavak na RTS...

Čedomir Jovanović na rođendanu Hrvatske narodne stranke

Izvor: Blic, 17.Okt.2010

Hrvatska narodna stranka (HNS) obeležila je danas u Zagrebu 20 godina od osnivanja, a proslavi je prisustvovao i predsednik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović...Predsednik HNS-a Radimir Čačić je rekao da u Hrvatskoj još postoji "privid pravne države", prenela je agencija Hina..."Još...

Nastavak na Blic...

Kosovski Srbi moraju da izadju na izbore

Izvor: S media, 18.Okt.2010, 16:06

Predsednik Liberalno-demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović ocenio je da kosovski Srbi moraju da misle na sebe i izadju na vanredne parlamentrane izbore kako bi ostvarili svoje interese i realizovali garancije koje im stoje na raspologanju...-Ako se Srbi nateraju na bojkot onda će im trajno biti...

Nastavak na S media...

LDP: Kosovski Srbi moraju da misle na sebe i izađu na izbore

Izvor: Studio B, 18.Okt.2010

Predsednik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović ocenio je danas da kosovski Srbi moraju da misle na sebe i izađu na vanredne parlamentrane izbore kako bi ostvarili svoje interese i realizovali garancije koje im stoje na raspologanju..."Ako se Srbi nateraju na bojkot, onda će im trajno...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.