Izvor: Glas javnosti, 16.Dec.2010, 07:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izveštaj Martiaj rezultate istrage koju je okrenuo DSS?!

BEOGRAD - Portparol Demokratske stranke Srbije (D S S) Petar Petković saopštio je  da je izveštaj o trgovini organima na Kosovu rezultat dvogodišnje istrage koju je pokrenuo upravo D S S i da pokazuje svu kriminalnu aktivnost kosovskih zvaničnika.

Petković  je naveo da je izveštaj Dika Martija rezultat istrage koju je pokrenuo D S S, čiji je potpredsednik Miloš Aligrudić, kao tadašnji šef delegacije Srbije u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope, zajedno sa šefom delegacije >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Rusije Konstantinom Kosačevim, Dikom Martijem i predstavnicima drugih država zahtevao punu istinu o ovom pitanju.

Na osnovu tog izveštaja jasno se vidi "sva kriminalna aktivnost predstavnika lažne države Kosovo, zasnovane na otmicama, ubistvima i mučenjima, koja su ne samo nenamerno, već i možda namerno ignorisana od strane velikih sila Zapada", ocenio je u saopštenju portparol D S S.

Izveštaj izvestioca SE Dika Martija o nelegalnoj trgovini ljudskim organima na Kosovu trebalo bi da bude usvojen sutra na sastanku Komiteta za pravna pitanja i ljudska prava Parlamentarne skupštine SE u Parizu.

Marti je u tom dokumentu naveo i da je premijer Hašim Tači na čelu "organizacije nalik mafiji" koja je odgovorna za krijumčarenje o ružja, narkotika i ljudskih organa u istočnoj Evropi. Osobe iz Tačijevog bliskog okruženja u izveštaju su optužene da su posle rata zarobljenike s Kosova tajno prebacivale u Albaniju, gde su, kako se navodi, Srbi ubijani radi presađivanja bubrega koji su prodati na crnom tržištu.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.