Izvor: B92, 11.Jul.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izveštaj BIA Odboru za bezbednost

Beograd -- Odbor za bezbednost Skupštine Srbije razmatrao je u petak Informaciju o stanju bezbednosti na prostoru Srbije, Izveštaj o radu Bezbednosno-informativne agencije (BIA), strukturu i način funkcionisanja ove Agencije, kao i zajedničke akcije vojske, policije i BIA - izjavio je Agenciji SRNA predsednik ovog Odbora Dragan Šutanovac.

Ocenjujući sednicu Odbora kao "istorijsku", on je rekao da su Informacija o stanju bezbednosti na prostoru Srbije i Izveštaj o šestomesečnom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << radu BIA urađene maksimalno korektno i vrlo profesionalno. "Zadržali smo se više od dva i po sata u razgovoru sa direktorom BIA Mišom Milićevićem i vrlo sam zadovoljan načinom, na koji je iznosio zapažanja i ostale informacije prisutnim poslanicima" - istakao je Šutanovac. Prema njegovim rečima, u interesu države Srbije i BIA je da se skine fama o mistifikaciji te službe, imajući u vidu da je to vladina agencija koja radi stvari koje su iz domena zakona veoma regulisane i koje su "jedan od stubova bezbednosnih struktura u Srbiji". "Na sednici se pričalo o strukturi BIA, na koji način funkcioniše, o njihovim kontaktima sa inostranim predstavnicima, o zajedničkim akcijama vojske, MUP-a i BIA" - dodao je Šutanovac.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.