Izvor: B92, 07.Jul.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izručenje Mladića jedini uslov

Beograd -- Prvoslav Davinić izjavio je da je jedini uslov za ulazak SCG u Partnerstvo za mir izručenje Ratka Mladića Hagu.

"Jasno nam je rečeno na Samitu NATO u Istanbulu na koji način možemo da dođemo do Mladića i kakve mere možemo da preduzmemo protiv njega, kao i na koji način da dokažemo da Mladić nije u SCG i da međunarodna zajednica time bude zadovoljna", rekao je ministar odbrane SCG u intervjuu za Nedeljni telegraf.

On je dodao da Ministarstvo odbrane >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << SCG ne zna gde se Mladić nalazi, kao i da mu niko iz NATO ili međunarodne zajednice nije dao adresu Mladićevog boravišta.

Davinić je kazao da iz najava glavne tužiteljice Haškog tribunala Karle del Ponte da će Radovan Karadžić biti uhapšen ovih dana, može da zaključi da je on već uhapšen i da se drži negde sakriven da bi u najpovoljnijem trenutku bio pokazan javnosti. "Samo zaključujem logički. O tome više ništa ne mogu da kažem", dodao je ministar.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.