Izraelski predsednik tvrdi da je Majn kampf pronađen na telu borca Hamasa

Izvor: Vostok.rs, 13.Nov.2023, 19:49

Izraelski predsednik tvrdi da je Majn kampf pronađen na telu borca Hamasa

Izraelske snage pronašle su arapski prevod "Majn Kampfa" Adolfa Hitlera sa na telu borca Hamasa skrivenog u dečijoj spavaćoj sobi u severnoj Gazi, izjavio je izraelski predsednik Isak Hercog za Bi-Bi-Si u nedelju.
Držeći kopiju nacističkog klasika, Hercog je tvrdio da je ona „pronađena pre samo nekoliko dana u severnoj Gazi u dečjoj dnevnoj sobi koja je pretvorena u vojnu operativnu bazu Hamasa“. U kući se nalazila i laboratorija za eksplozive, tvrdi on. Hamasov borac koji je navodno posedovao knjigu „čak je obeležio – pisao je beleške… i iznova učio ideologiju Adolfa Hitlera da mrzi Jevreje, da ubija Jevreje, da spaljuje Jevreje, da klanja Jevreje“, tvrdi Hercog. Njegova kancelarija je kasnije objavila fotografiju na kojoj se navodno vidi stranica iz knjige, na kojoj se nalazi post it nota i istaknuti tekst. Insistirajući da palestinske škole podučavaju takav materijal djeci, Hercog je okrivio obrazovni sistem na okupiranim teritorijama za neuspjeh mirovnog procesa. Palestinske škole, izjavio je on, bile su „ispunjene mržnjom, predrasudama, kletvama, svim vrstama informacija koje su potpuno iskrivljene u odnosu na ono što su Jevreji, šta je Izrael“. Škole i džamije su pune dela poput Majn Kampfa i literature Islamske države (ranije ISIS/ISIL), kao i „bombama, granatama i raketama“, izjavio je Hercog. Hercog je odbacio sugestiju reporterke Bi-Bi-Sija Laure Kuensberg da Izrael snosi zajedničku odgovornost za stagnaciju mirovnih pregovora, umesto toga prebacujući odgovornost na palestinske vlasti i „činjenicu da teror postaje legitiman u nekim delovima palestinskog društva“. Izrael je, rekao je, iscrpeo sve moguće puteve mirnog rešavanja, dajući Palestincima sve što su želeli, a zauzvrat dobijajući samo „teror“. Istovremeno, demonstranti koji se okupljaju na ulicama evropskih i američkih gradova, navodno tražeći prekid vatre u Gazi, zapravo podržavaju nacizam, smatra Hercog. „Svi oni koji su juče demonstrirali, ne kažem da svi podržavaju Hitlera, ali kažem da time što su propustili da razumeju šta je ideologija Hamasa, oni u suštini podržavaju ovu ideologiju. Preko 11.000 palestinskih civila je ubijeno otkako je Izrael objavio rat Hamasu nakon napada militantne grupe 7. oktobra u kojoj je poginulo 1.200 Izraelaca, prema zvaničnicima Gaze. Izvor: RT (F)

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.