Izrael zatvorio granicu sa Egiptom zbog straha od napada

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Apr.2017, 12:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izrael zatvorio granicu sa Egiptom zbog straha od napada

Izraelske vlasti zavorile su danas granični prelaz Tabu, prema Egiptu, zbog upozorenja o mogućem terorističkom napadu.

Izraelski ministar za obaveštajne poslove Jisrael Kac naveo je u saopštenju da je prelaz zatvoren zbog mogućeg terorističkog napada na turiste na Sinajskom poluostrvu, preneo je AP.

Granični prelaz je otvoren za one koji žele da se vrate iz Egipta u Izrael.

Izraelski bezbednosni zvaničnici pozvali su izraelske turiste koji borave >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na Sinajskom poluostrvu da se odmah vrate u Izrael.

Izraelska kancelarija za borbu protiv terorizma izdala je preporuku, navodeći dva napada na crkve u Egiptu u kojima je poginulo na desetine ljudi.

U saopštenju su pozivane porodice putnika koji se nalaze na Sinaju da upozore članove svojih porodica na rizike, a Izraelci koji planiraju putovanje na Sinaj, da otkažu putovanja, preneo je AP.

Sinaj je tradicionalno popularna destinacija za Izraelce, pogotovo tokom Pashe.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.