Izvor: S media, 29.Avg.2012, 16:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iznenađenje u Novom Sadu: Pavličić siguran još najmanje šest meseci! (VIDEO)

Odbornici opozicionih stranaka u Novom Sadu nisu uspeli da smene gradonačelnika Igora Pavličića, pošto nisu imali kvorum za to, saznaje S media portal.

To znači da će gradonačelnik Pavličić ostati na toj funkciji još najmanje šest meseci.

Predsednica Skupštine grada Aleksandra Jerkov, rekla je da je sednica odložena do daljeg, ali je prema Poslovniku skupštine, jasno da će, ako gradonačelnik i članovi gradskog veća danas ne budu >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << smenjeni, oni na svojim funkcijama još najmanje šest meseci jer se inicijativa za njihovu smenu može ponovo podneti tek po isteku tog roka.[/u]

Ovo nam je potvrdio i prvi čovek Srpske radikalne stranke u Vojvodini Milorad Mirčić:

-Predlagač nije obezbedio dovoljno odbornika i predsednik je otvorio i zatvorio sednicu. Ova incijativa može da se pokrene tek za šest meseci. To vam dovoljno govori i o ozbiljnosti predlagača i prirodi te političke opcije. Mi jesmo za smenu ove loše vlasti, ali kad vidimo da gori od njih pokreću inicijativu, onda je to van pameti.

Sazivanje sednice zatražile su odborničke grupe "Pokrenimo NS-Tomislav Nikolić" koju predvodi SNS, "Svi za NS" koju čine odbornici SPO i Romske demokratske stranke, "Novi SAD odmah" čiji su članovi odbornici grupe građana Dveri NS i grupe građana NOPO, kao i odborničke grupe DŠ.

Oni su juče predali predsednici skupštine Aleksandri Jerkov zahtev za sazivanje vanredne sednice novosadskog parlamenta.

U predatom zahtevu se traži smena predsednice Skupštine grada, smena sekretara i zamenika sekretara Skupštine, predsednika, zamenika predsednika i članova Komisije za kadrovska, administrativna i mandatno-imunitetna pitanja, te predsednika, zamenika predsednika i članova Gradske izborne komisije, kao i direktora javnih i javno-komunalnih preduzeća.

(S media, RTV)

FOTO: infobiro

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.