Iznenađen sam reakcijom vaših kolega

Izvor: Glas javnosti, 25.Sep.2009, 02:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iznenađen sam reakcijom vaših kolega

BEOGRAD - Lider Pokreta socijalista Aleksandar Vulin kaže u intervjuu za naš list da su na primeru Glasa javnosti i Kurira na delu udruženi bezakonje i nasilje koje sprovodi država. NJegov utisak je da vlast sasvim sigurno pokušava da ugasi Kurir.

- To sam i očekivao od ove vlade, ali sam iznenađen izostankom reakcije javnosti, a posebno vaših kolega. Oni pokazuju da misle da je sve što se dešava zasluženo. Ako dopustite da vam brutalno maltretiraju kolege, a ponašate se kao >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << da je sve to u redu, onda šaljete vrlo lošu poruku.

Treba li naoružana policija i dalje da sedi u našoj redakciji?

- Policiji nije mesto među novinarima, već u vladi, da hapsi one koji su urušili bankarski sistem, učestvovali u privatizaciji „Sartida“ ili zbog nečeg trećeg. Ovde poreska policija može da ispituje navodnu utaju poreza, dok je pokušaj da se zabrani rad novina nešto drugo. Ukoliko unište Kurir bojim se da Srbiji neće imati ko da saopštava kakvi lopovi vladaju zemljom, koliko je ko uzeo proviziju, ko je članove svoje porodice gde zaposlio...

Predviđate medijsko jednoumlje?

- Vlast ne traži jednoumlje, već potpuni medijski mrak, kao u vreme vanrednog stanja kada su se svi mediji uređivali iz jednog centra. Jedinu različitost koju ova vlada dozvoljava jeste različitost seksulane orijentacije.

Šta je onda rešenje?

- Da se mobilišu sve političke partije koje misle da nam je potrebna sloboda izražavanja, da se pokrene šira akcija kojom bi se javnost informisala o drami u Kuriru, i to preko Narodne skupštine. Ništa nije slučajno. Skupština ne radi, a sa TV su ukinute skoro sve političke emisije gde možete da kažete šta mislite. Pitanje Kurira je pitanje principa i prava ljudi na rad.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.