Izmuljavanje kanala rešava višedecenijski problem

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Mar.2015, 12:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izmuljavanje kanala rešava višedecenijski problem

Izmuljavanjem kanala 300, saniranjem objekata na tom kanalu u samom naselju, košenjem trave i rastinja uzvodno i nizvodno od Kljajićeva u opštini Sombor, trebalo bi da se okončaju višedecenijski problemi građana tog mesta koje su stvarale podzemne vode.

Ugovor o uređenju kanalske mreže u funkciji odvodnjavanja poljoprivrednog zemljišta na teritoriji grada Sombora, obuhvata opštine Sombor, Kljajićevo, Čonoplja, Rastina i Riđica i radove na kanalskoj mreži u ukupnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dužini od 59 kilometara.

Ukupna vrednost projekta iznosi 37,5 miliona dinara, koje su obezbedili Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo i lokalna samouprava.

Gradonačelnik Sombora Saša Todorović rekao je prilikom obilaska radova da je reč o investiciji od značaja za meštane Kljajićeva, koji su na njih čekali dugi niz godina.

"Meštanima se, ispred Grada Sombora, zahvaljujem na saradnji na radovima koji za cilj imaju poboljšanje uslova života za sve. Sredstva koja su obezbeđena su dovoljna i nadam se da će u budućnosti biti manje problema i da nećemo morati ponovo preduzimati radove ovakvog obima, a novac koji se iz godine u godinu trošio na privremena rešenja je moguće upotrebiti za druge namene. Ovaj projekat je od velikog značaja jer pruža zažtitu od poplava i problema podzemnih voda", kazao je gradonačelnik Sombora.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.