Izvor: B92, 20.Sep.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Izlazimo iz vlade i parlamenta"

Beograd -- Vicepremijerka Ivana Dulić potvrdila da će G17 plus 1. oktobra istupiti iz organa vlasti, ako ne budu pokrenuti pregovori s EU.

"Evropske integracije su za G17 važnije od opstanka vlade", rekla je Ivana Dulić-Marković. Danas je i predstavnik EU Oli Ren upozorio Srbiju, a pre svega premijera Koštunicu, da mora hitno poboljšati saradnju s Tribunalom i da više nema vremena. Ipak, poslanici G17 plus će, prema rečima Ivane Dulić, ući u skupštinsku salu da glasaju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za novi ustav Srbije, ako bude demokratski usaglašen.

Glavni odbor G17 plus je odlučio da ta stranka istupi iz Vlade Srbije, a njeni poslanici napuste parlament, ukoliko do 1. oktobra ne budu nastavljeni pregovori o pridruživanju sa Evropskom unijom.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.