Izvor: B92, 19.Dec.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izdajnici, ispostave, fašisti, TV...

Pirot -- Srpska radikalna stranka u Pirotu, TV B92 naziva izdajničkom televizijom, a TV Pirot njenom ispostavom.

Pirotski radikali zahtevaju da TV Pirot prestane da reemituje program TV B92. U suprotnom odbornici te stranke uskratiće podrsku budžetu toj medijskoj kući. Lokalni odbor SRS u Pirotu izdao je saopštenje u kojem se, izmedju ostalog, kaže da je TV Pirot glasilo propalog režima DOS-a i ispostava B92, izdajničke televizije stranih obaveštajnih službi kojima je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << jedini cilj rasturanje Srbije i njenih institucija.

Predsednik Opštinskog odbora Srpske radikalne stranke Boban Vojinović predsednik OO SRS objašnjava da je saopštenje izdato zbog toga što je TV Pirot u početku emitovala emisije o navodnim zločinima u Srebrenici: "To je sigurno trajalo četiri-pet meseci, o nekim navodnim zločinima u Srebrenici. Ja ne kažem da tamo nije bilo zločina, ali ja na toj TV Pirot nisam video nijednu emisiju o ustaškim zločinima počinjenim nad srpskim narodom".

Novinar TV Pirot Vladimir Veljković upozorava na činjenicu da radikali i dalje koriste govor mržnje u svojim saopštenjima: "Oni su iskoristili nekakav rečnik, koji je bio popularan 1998. i 1999. godine i sve to strpali u saopštenje. Kada bi nekog od njih pitali da na primeru Lore objasne kako je to B92 i TV Pirot, koja je takođe emitovala taj film, fašistički, mislim da ne bi znali da odgovore".

Radikali su kao razlog za zahtev da TV Pirot ne reemituje program B92 naveli to što je veći deo Pirota već pokriven signalom TV B92. Urednik Radio Pirota Andjelka Mitković Djordjević, ipak, se nada da se zbog sastava Skupštine opštine Pirot neće nastaviti pritisak na lokalne medije: "Ipak mislim da, s obzirom da su radikali stalno nešto ljuti na medije, ostali odbornici, a njih je 56 u SO Pirot, radikala ima devet, da ostali odbornici neće vršiti pritisak na medije preko budžeta". Zanimljivo je to što se gradjani ponovo dele na patriote i izdajnike baš u Pirotu koji je pre nekoliko dana dobio nagradu OEBS-a za najtolerantiju opštinu u Srbiji u ovoj godini.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.