Izvor: B92, 05.Jun.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Izbeglice sa KiM ne u Vojvodinu"

Novi Sad -- Poslanik SVM Balint Pastor kaže da Vojvodini preti opasnost od nasilne promene etničke strukture.

Pastor je izjavio da Vojvodini, po proglašenju konačnog statusa Kosova i mogućeg novog talasa izbeglica, preti nova nasilna promena etničke strukture. "Mogućnost novog talasa izbeglica i posledične nasilne promene etničke strukture su realna opasnost, na šta moramo skrenuti pažnju jer se po Ustavu Srbije postojeće srazmere stanovništva ne mogu menjati", rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je Pastor.

"Svi veoma dobro znamo, poučeni iskustvom iz devedesetih, da su tadašnje izbegličke kolone u velikoj meri naseljavane u Vojvodini, prvenstveno u severnim delovima, gde Mađari i ostale nacionalne manjine žive u većem broju, zbog čega opravdano strahujemo da bi se istorija mogla ponoviti", kaže Pastor za novosadski Dnevnik.

Prema njegovim rečima, država mora da zbrine ljude koji će eventualno izbeći sa Kosova i koji nisu "ni krivi ni dužni" zbog svoje sudbine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.