Izvor: B92, 26.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izabrana predsednica Ustavnog suda

Beograd -- Ustavni sud Srbije danas je, na prvoj sednici, izabrao sudiju Bosu Nenadić za predsednika suda.

Sud je na sednici obrazovao Komisiju za izradu Poslovnika Ustavnog suda i razmatrao Informaciju o nerešenim predmetima, saopšteno je iz suda. Nova predsednica suda bila je sudija i u prethodnom sazivu Ustavnog suda. Novi saziv, prema novom ustavu, treba da ima 15 sudija. Do sada je izabrano pet koje je imenovao predsednik sa liste kandidata parlamenta i petoro koje je izabrala >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << skupština sa liste kandidata predsednika.

Preostalih pet treba da predloži Vrhovni kasacioni sud.

Bosa Nenadić rođena je radila kao pripravnik, stručni saradnik, savetnik i samostalni savetnik u Sekretarijatu za zakonodavstvo Savezne skupštine i Komisiji za ustavna pitanja, potom od 1987. do 1994. godine kao pomoćnik predsednika Saveznog komiteta za zakonodavstvo,odnosno saveznog sekretara za zakonodavstvo, pravosuđe i upravu, kao zamenik saveznog sekretara za zakonodavstvo i savezni sekretar za zakonodavstvo.

Od 1994-1998 bila je savezni savetnik za zakonodavne poslove. Od 2002. je sudija Ustavnog suda Srbije. Bila je predsednica Redakcione komisije Suda i predsednik Komisije za praćenje propisa i pojava od interesa za ostvarivanje ustavnosti i zakonitosta.

Govori ruski i francuski jezik.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.