Izvor: Blic, 11.Nov.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izabrana Vlada Crne Gore

Izabrana Vlada Crne Gore

Skupština Crne Gore izabrala je juče novu vladu koju predvodi premijer Željko Šturanović.

Od 74 poslanika, Šturanovića su podržala 44 poslanika, protiv je bilo 26, dok su četiri poslanika bila uzdržana. I program nove vlade usvojen je glasovima 44 poslanika. Za predloženi sastav nove vlade, od 72 prisutna poslanika, 42 su glasala za, 28 protiv, a dva su bila uzdržana. Nova crnogorska vlada ima 14 ministara i dva potpredsednika. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Šturanović je kazao da nova vlada neće biti ni 'briselska, ni jaka, ni slaba', već 'normalna', i dodao da će to biti vlada kontinuiteta, jer su tako odlučili građani Crne Gore na izborima.

Crnogorski premijer je rekao da Vlada ima dva osnovna cilja - nastavak puta ka evropskim integracijama i aktivnosti na tome da se u Crnoj Gori svi građani osećaju kao u svojoj državi u kojoj će bolje živeti. Obraćajući se opoziciji, on je rekao da će njegova vlada biti otvorena za punu saradnju.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.