Izabran gradonačelnik Novog Sada

Izvor: B92, 16.Jun.2008, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izabran gradonačelnik Novog Sada

Novi Sad -- Predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke Igor Pavličić izabran je za novog gradonačelnika Novog Sada.

Za Pavličićev izbor tajnim glasanjem izjasnio se 41 odbornik, tri su bila protiv, dok je 27 listića bilo nevažeće. Pavličić je, nakon izbora, rekao da će mu prioriteti u radu biti privredni razvoj Novog Sada, jačanje ekonomije i smanjenje nezaposlenosti.

U nastavku sednice, smenjeni su svi direktori javnih preduzeća koje je imenovala prethodna >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << gradska vlast i postavljeni novi.

Ranije danas, predsednik Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Jovanović izabran je na konstitutivnoj sednici za predsednika Skupštine Novog Sada.

Za izbor Aleksandra Jovanovića, koji je i šef odborničke grupe "Zajedno za Vojvodinu", glasao je 41 odbornik, dok je 37 listića bilo nevažeće.Novi predsednik novosadske skupštine rekao je nakon izbora da će raditi u interesu građana Novog Sada i da će se truditi da rad gradskog parlamenta bude demokratski i odgovoran.

Posle izbora zamenika predsednika, sekretara skupštine i članova kadrovske komisije Skupština Novog Sada okončala je konstitutivnu sednicu.

U Skupštini Novog Sada Koalicija "Za evropski Novi Sad" ima 30 odbornika, Koalicija "Zajedno za Vojvodinu" devet, Savez vojvođanskih Mađara jednog, Grupa građana Maja Gojković sedam, Srpska radikalna stranka 26 odbornika i koalicija Demokratske stranke Srbije i Nove Srbije pet odbornika.

Za razliku od lokalnih izbora u Beogradu, republičkih i pokrajinskih izbora, u Novom Sadu socijalisti i LDP nisu prešli cenzus.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Igor Pavličić novi gradonačelnik, smenjeni direktori javnih preduzeća

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Jun.2008

NOVI SAD - Predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke Igor Pavličić izabran je sinoć za gradonačelnika Novog Sada. Za Pavličićev izbor tajnim glasanjem izjasnio se 41 odbornik, tri su bila protiv, a 27 listića je bilo nevažeće. Pavličić je posle izbora rekao da će mu prioriteti u radu...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Izabran gradonačelnik Novog Sada

Izvor: RTV Pink, 17.Jun.2008, 09:37

Igor Pavličić novi gradonačelnik Novog Sada. . . Predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke Igor Pavličić novi je gradonačelnik Novog Sada. . .

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.