Iz Niša nećemo nikoga špijunirati

Izvor: B92, 20.Okt.2011, 01:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Iz Niša nećemo nikoga špijunirati"

Beograd -- Ruski ministar Sergej Šojgu u intervjuu za Pres rekao da se u Nišu gradi humanitarni centar i dodao da ko ne veruje , to je samo njegova stvar.

"U Nišu je otvoren humanitarni centar, jedna klasična vazduhoplovna baza, gde će biti stacionirane letelice koje će delovati širom regiona i Evrope u slučaju požara, koji su na ovom području jedna od najdominantnijih elementarnih nepogoda" , napomenuo je Šojgu.

"Namena je isključivo humanitarnog karaktera sa ciljem >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da pomognemo ljudima, s obzirom na to da svake godine dobijamo desetine poziva iz cele Evrope. Iz Niša će se mnogo lakše delovati " , objasnio je Šojgu.

On objašnjava da izgradnja ruske vojne baze u Nišu ne može dab de isplativa i dodao das u vrata centra svakome otvorena i svako može da dođe i uveri se da li su sumnje na mestu.

Spekulacije da je to centar za špijuniranje po region Šojgu neće ni da komentariše.

"Kada smo bili u procesu formiranja ideje o pravljenju ovog centra, sazvali smo međunarodnu konferenciju, kojoj su prisustvovale i kolege iz Evropske unije, SAD, kao i svi ostali naši partneri. Pozvali smo ih da učestvuju u osnivanju i radu centra. Nadam se da će nadležni iz Evropske komisije uzeti učešće i priključiti se u narednom period” objašnjava ruski ministar.

On kaže da što se tiče Kosova, pozicija Rusije i podrška Srbiji je iskazana i nije se promenila.

"To su iskazali predsednici i premijer, gospoda Putin i Medvedev, najviši državni zvaničnici Ruske Federacije. Naš stav je isti, podržavamo stav Srbije” rekao je Šojgu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.