Ivkoviću život visio o koncu

Izvor: Glas javnosti, 13.Feb.2010, 07:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivkoviću život visio o koncu

BEOGRAD - Branislav Ivković (58), nekadašnji ministar u vladi Mirka Marjanovića i funkcioner SPS, juče je hitno operisan na Institutu za kardiovaskularne bolesti zbog proširenja trbušne aorte!

Posle redovnog pregleda hitno je poslat na operacioni sto jer su lekari utvrdili da je njegov život u opasnosti, potvrdila je Ivkovićeva supruga Biljana.

Prvi pregovarao sa DOS-om

Branislav Ivković rođen je 7. avgusta 1952. u Bijeljini. Bio je član SPS od osnivanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << stranke 1990. U vladi Mirka Marjanovića dva puta je bio ministar, 1994. za urbanizam i 1998. za nauku i tehnologiju. Tokom događaja koji su prethodili hapšenju Slobodana Miloševića ostaje upamćen kao glavni pregovarač s novom vlašću. Kasnije, zbog sukoba s pojedinim istaknutim funkcionerima u partiji, smenjen je sa svih funkcija pre isteka mandata.

Profesor je na Građevinskom fakultetu. Dugo godina je bio oženjen Bosiljkom, s kojom ima četvoro dece: ćerke Ivanu, Milanu i Dragana i sina Luku. Drugi put se oženio 2005. novinarkom Biljanom Popović, s kojom ima ćerku Jovanu.

- Lekari su na skeneru uočili da je stomačna aorta proširena za šest milimetara, i to na mestu gde se račva u levu i desnu nogu. Konstatovali su da zbog toga mora da se operiše. Uplašili smo se jer on nema zdravstvenih problema, niti ih je imao ranije - kaže Biljana, nekada voditeljka BK televizije.

U Institutu za kardiovaskularne bolesti potvrdili su da je Ivković juče pre podne operisan.

- Urađen je aortno-ilijačni bajpas na mestu gde se aorta, koja je najveći krvi sud u telu, račva. Osim toga, urađen je i bajpas bubrežne arterije. Ivković se oseća dobro. Operacija je prošla u redu, nije bilo nikakvih hitnih stanja tokom procedure - kažu u Institutu.

Ivkovićeva je operisao prof. dr Lazar Davidović, direktor Instituta.

- Svi smo mu beskrajno zahvalni, jer je maestralno reagovao. Da nije bilo njega, ko zna šta bi se dogodilo. Govorili su nam da će sve biti u redu, međutim, Davidović je taj koji je sve genijalno izveo - ističe Biljana i dodaje:

- Moj suprug se trenutno nalazi u šok sobi gde će morati da ostane još tri dana. Bila sam kod njega i mogu da vam kažem da se zasad uspešno oporavlja.

eto ga ko clinton...

Kako je to los covek!!! Zelim brz oporavak!!! Kako je to los covek!!!

Kad neko prica o drugome, najvise prica o sebi.

Zelim mu brz oporavak, ne znam cime nas je zaduzio da se o njemu pise? Dok se on nesto pitao niko mu nije bio bitan.

Dok je hiljadama izbeglica zivot bio o koncu njega to nije nesto mnogo potreslo, sada kada strefi ista muka Sv. Petar mu je drazi od "Slobe"!!! Ustvari, mozda ga Sloba ponovo treba?!

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.