Ivanović: Srbi na Kosovu glasaju po predizbornim parolama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Maj.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivanović: Srbi na Kosovu glasaju po predizbornim parolama

KOSOVSKA MITROVICA - Lider Srpske liste za Kosovo Oliver Ivanović, jedan od kandidata na Listi za evropsku Srbiju, izjavio je danas FoNetu da očekuje da će biti formirana vlada koja će Srbiju "povući snažno u Evropsku uniju".

"Samo to jača Srbiju i njenu političku moć. Država koja ima političku moć, respekt i priznanje međunarodne zajednice ima šanse da postavi i pitanje svog teritorijalnog integriteta, a Srbija ima potrebu da obnovi priču o Kosovu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kao delu Srbije", rekao je Ivanović.

On je ocenio da su izborni rezultati na Kosovu očekivani, "jer Srbi ovde po pravilu glasaju suprotno od onoga što se u Srbiji misli".

Ivanović je izjavio da se "boji" da će većina u Srbiji početi da misli o Srbima na Kosovu kao o onima koji su uvek za suprotne ideje i rešenja, "što može dovesti do narastanja tenzija između Srba u centralnom delu Srbije i kosovskih Srba".

Prema rečima Ivanovića, Srbi na Kosovu glasaju pod pritiskom i u skladu sa obećanjima i predizbornim parolama "neodgovornih političara."

Zbog tih neispunjenih obećanja može se dogoditi da Srbi počnu da odlaze sa Kosova, izjavio je Ivanović.

On je ocenio da Srbija i njena vlada moraju da se bore da Srbi ostanu na Kosovu.

"Moramo da se borimo za formiranje političke elite među Srbima koja će ostati na Kosovu i rešavati mala, obična, životna pitanja, a ne da za svako i najmanje pitanje čekamo da dođe naredba ili obavezujuća direktiva iz Begrada".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.