Izvor: Blic, 16.Sep.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivanović: Neće biti nezavisnog Kosova

Ivanović: Neće biti nezavisnog Kosova

Poslednji je momenat da međunarodna zajednica otpočne sa psihološkom pripremom albanske javnosti da neće biti nezavisnosti Kosova, istakao je Oliver Ivanović, član 'Povratka', na sastanku sa ministrom inostranih poslova Norveške Jan Petersenom.

- Takođe, greška je potenciranje priče o 2005. kao godini u kojoj će se otvoriti pitanje konačnog statusa. Njome se pothranjuje nada Albancima, a posebno ekstremnim političarima >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da će pitanje konačnog statusa uopšte biti otvoreno čak i bez ispunjenja standarda - rekao je Ivanović. On je upozorio da međunarodna zajednica nije zaštitila Srbe od majorizacije u institucijama.

- Uzroci i posledice 17. marta još nisu otklonjeni. Sve to stvara nepovoljnu klimu. Eventualni neizlazak Srba na oktobarske izbore neće biti njihova krivica, već prvenstveno albanske zajednice i međunarodnih institucija koje nisu zaštitile srpsku zajednicu. Mi ipak očekujemo da će Vlada Srbije dobiti garancije da se 17. mart neće ponoviti i da će biti zaštićeni Srbi i naši vitalni interesi - poručio je Ivanović Petersenu. Ž. J.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.