Ivanović: Moguća invazija kosovskih Albanaca na sever

Izvor: Blic, Tanjug, 08.Maj.2009, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivanović: Moguća "invazija" kosovskih Albanaca na sever

Državni sekretar u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović izjavio je povodom situacije u naselju Brđanima u severnom delu Kosovske Mitrovice da je "to test, i ukoliko Srbi ne reaguju možemo očekivati pravu invaziju kosovskih Albanaca na sever".

"To je politički projekat iza kojeg stoje kosovska vlada i opština u južnom delu Kosovske Mitrovice. Izdvojena su ogromna sredstva za tako nešto", rekao je Ivanović u "Dnevniku" Radio televizije Srbije. "Mislim da imaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i neskrivenu podršku nekih međunarodnih predstavnika koji nisu svesni da na ovaj način zapravo ugrožavaju ionako krhku stabilnost na severu, a samim tiom i na čitavoj teritoriji Kosova i Metohije".

Srbi iz Brđana već 13 dana protestuju u ovom naselju u Kosovskoj Mitrovici zahtevajući da se prekine obnova kuća čiji su vlasnici Albanci, dok se ne stvore uslovi za povratak raseljenih Srba na Kosovo.

Prema njegovom rečima, "sigurno je da ovo, ako potraje, može da bude opasno jer će se proširiti i može da uključi i Bošnjačku mahalu i tradicionano 'vruće' terene kao što sue 'Tri solitera', pa i neke druge linije razdvajanja Srba i Albanaca".

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.