Izvor: B92, 18.Dec.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivanović: Kosovo puno oružja

Priština -- Predsjednik SNV severnog Kosova Milan Ivanović, tvrdi da Ramuš Haradinaj nije jedini koji zbog zločina treba da ide u Hag.

Prema rečima Ivanovića, zločine nas Srbima, ali i Albancima, činili su i general Agim Čeku i Hašim Tači, kao i mnogi drugi, koji bi mogli odgovarati pred Tribunalom u Hagu. Postoji "nedvosmislena veza albanskih terorista i zločinaca sa pripadnicima Al Kaide, koja ima svoje uporište na Kosovu", rekao je Ivanović u intervjuu niškim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << "Narodnim novinama".

"Ajman Alkazarilj, koji vuče konce terorizma na Kosmetu, desna je ruka Osame bin Ladena. Uz njega je njegov brat Muhamed, koji je svojevremeno ratovao u Bosni, a na Kosmetu imao specijalnu brigadu u vreme NATO agresije na našu zemlju. Reč je o stotinu mudžahedina na Kosovu", kaže Ivanović. On tvrdi da je, do skoro, jednom jedinicom komandovao Ehrem Bafiju, a da sada njom komanduje Admani Kameol, koji je došao iz Sarajeva, sa Ilidže i čiji su koreni iz Saudijske Arabije.

Kosovo je postalo simbol trgovine belim robljem, oružjem i drogom, kaže Ivanović i dodaje da su Albanci na Kosovu puni oružja. "U njihovim rukama je 460.000 dugih cevi. Albanci se naoružavaju pod okom međunarodnih istruktora. Među instruktorima ima penzionisanih generala iz celog sveta", rekao je Ivanović.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.