Izvor: Blic, 14.Nov.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivanović: Izbori pre završetka pregovora

Ivanović: Izbori pre završetka pregovora

Izbori u Srbiji su izvesni i dogodiće se pre kraja pregovora o budućem statusu Kosova. Međutim, nova vlada i eventulna promena timova, neće vratiti pregovore na početak. Zbog toga je bolje da se izbori raspišu sada - kaže za 'Blic' Oliver Ivanović, lider kosmetskih Srba.

On kaže da bi u slučaju da se izbori raspišu sada, međunarodna zajednica izašla u susret Beogradu i odložila pregovore za nekoliko meseci. 'To >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << bi bilo dovoljno da se konsolidujemo i pripremimo za razgovore', dodaje Ivanović.

- Ova vlada ne može da vodi pregovore jer je manjinska i što je još gore, podržana od SPS i radikala. U ovom trenutku vlada niti ima platformu niti pregovačaki tim, što sve pretvara u veliku improvizaciju. Ukoliko posle izbora dođe do promene u vladajućoj strukturi, novi tim moraće pregovore da nastavi, što znači u težim uslovima. Upozorenja su stigla i od Nikolasa Bernsa, koji je poručio da nikakvim manevrima pa i izborima, neće se zaustaviti i vratiti pregovori na početak - zaključuje Ivanović.

Ž. J.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.