Ivanov: Napeto zbog izbeglica

Izvor: Akter, 22.Nov.2015, 20:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivanov: Napeto zbog izbeglica

Suočavamo se sa nedostatkom materijala, ljudstva i tehničkih kapaciteta da odgovorimo na opasnosti i rizike po nacionalnu bezbednost, rekao je Ivanov

Predsednik Makedonije Đorđe Ivanov oštro je danas kritikovao Evropsku uniju zbog nedostatka finansijske podrške i razmene podataka o migracijama, ističući da u zemlji raste napetost zbog izbegličke krize, javlja AP.

"Suočavamo se sa nedostatkom materijala, ljudstva i tehničkih kapaciteta da odgovorimo na opasnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << i rizike po nacionalnu bezbednost", rekao je Ivanov novinarima, posle razgovora sa predsednikom Evropskog saveta Donaldom Tuskom.

Prema njegovim rečima, veoma je velika opasnost od mogućeg sukoba između izbeglica i migranata, migranata i policije i vojske, i između migranata i lokalnog stanovništva.

Ivanov je rekao i da Makedonija ima mogućnost da zbrine oko 2.000 ljudi u svojim privremenim tranzitnim centrima.

Bilo kakvo povećanje tog broja povećaće neprekidne i direktne pretnje i rizike za nacionalnu bezbednost Makedonije, upozorio je on.

Tokom 2015. godine oko 500.000 izbeglica prošlo je preko makedonske teritorije, navodi AP.

Nastavak na Akter...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.