Izvor: B92, 06.Nov.2003, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istragu o grobnicama kod Kladova u Specijalnom sudu

Negotin -- Specijalni tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević potvrdio je Radiju B92 da mu je Okružno javno tužilaštvo u Negotinu predalo predmet "Petrovo selo". Radi se o istrazi koju je tužilaštvo u Negotinu sprovelo o masovnim grobnicama u Petrovom selu kod Kladova, gde su 2001. godine pronadjena tela 77 albanskih civila sa Kosova, među kojima i tela američkih državljana, braće Bitići. "Sam sam tražio da mi Okružno javno tužilaštvo u Negotinu preda ovaj predmet, što >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je tužilac Milan Srzentić učinio, lično mi ga je doneo", rekao nam je Vukčević. Gostujući nedavno u emisiji "Katarza" Radija B92, Vukčević je na pitanje šta se događa sa predmetom "Petrovo selo" odgovorio kako, zbog tajnosti podataka, ne bi mogao da iznosi detalje istrage, ali da se radi na otkrivanju svih ratnih zločina i da postoji spremnost ljudi da svedoče, da otkriju izvršioce.

Opštinski sud u Kladovu podneo je zahtev o određivanju pritvora bivšem načelniku Javne bezbednosti MUP-a Srbije Vlastimiru Đorđeviću, pod sumnjom da je organizovao transport braće Bitići iz zatvora u Prokuplju u Petrovo selo. Đorđević je u bekstvu, a za njim je raspisana poternica. Haški tribunal otpečatio je krajem oktobra optužnicu protiv Đorđevića za zločine na Kosovu, zajedno sa generalima Sretenom Lukićem, Nebojšom Pavkovićem i Vladimirom Lazarevićem.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.