Istraga zbog ratnog zločina u Tenji

Izvor: B92, 11.Avg.2011, 13:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istraga zbog ratnog zločina u Tenji

Beograd -- Tužilaštvo za ratne zločine Srbije podnelo zahtev za sprovođenje istrage protiv dve osobe zbog ratnih zločina nad civilima i zarobljenicima u mestu Tenja 1991.

Kako je saopštilo danas tužilaštvo, jedan od osumnjičenih tereti se da je ubio ratnog zarobljenika, pripadnika MUP-a Hrvatske, kao i da je protivzakonito zatvorio i tako omogućio i dozvolio nasilje nad sedam civila hrvatske nacionalnosti.

Drugi osumnjičeni je pod sumnjom da je kao pripadnik Štaba >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Teritorijalne odbrane Tenja ubio 11 civila kod stočnog groblja u blizini Bobote, tako što ih je, sa još trojicom saboraca, jednog po jednog ubijao pri izlasku iz tovarnog dela kamiona u koji su prethodno bili ukrcani, sa lažnim objašnjenjem da će biti razmenjeni.

Tužilaštvo je predložilo da se osumnjičenima odredi pritvor.

Predmet "Tenja" ustupljen je Srbiji na osnovu Sporazuma o saradnji u progonu učinilaca krivičnih dela ratnih zločina, zločina protiv čovečnosti i genocida, između srpskog Tužilaštva i Državnog odvjetništva Hrvatske.

Zbog ratnog zločina u Tenji, kod Osijeka, Darko Radivoj je u Srbiji pravosnažno osuđen na 12 godina zatvora.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srpsko tužilaštvo traži novu istragu za zločine u Tenji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Avg.2011

BEOGRAD -..Srpsko Tužilaštvo za ratne zločine podnelo je zahtev za sprovođenje istrage protiv dve osobe osumnjičene za ratne zločine nad civilima i zarobljenicima u mestu Tenja u Hrvatskoj, tokom prve polovine jula 1991. godine...Kako je saopštilo danas tužilaštvo, jedan od osumnjičenih tereti...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Srpsko tužilaštvo traži novu istragu o zločinima u Tenji

Izvor: Glas javnosti, 12.Avg.2011, 07:08

BEOGRAD- Srpsko Tužilaštvo za ratne zločine podnelo je zahtev za sprovođenje istrage protiv dve osobe osumnjičene za ratne zločine nad civilima i zarobljenicima u mestu Tenja u Hrvatskoj, tokom prve polovine jula 1991. godine...Kako je saopštilo tužilaštvo, jedan od osumnjičenih tereti se da...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.