Istraga i u sektoru energetike

Izvor: B92, 07.Okt.2012, 16:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Istraga i u sektoru energetike"

Beograd -- Ministarka energetike i životne sredine Zorana Mihajlović najavila je da će se akcija u borbi protiv korupcije nastaviti i u sektoru energetike.

Mihajlovićeva je rekla da će se istraživati, između ostalog, nabavka struje i trgovina ugljem.

"Očekujem akcije u sektoru energetike, jer se pronevere i krađe mere milijardama... u narednom periodu biće novih slučajeva, zemlja je opustošena, ljudi osiromašeni i oni koji su za to krivi moraju da odgovaraju", kazala >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je Mihajlovićeva.

Ona je podsetila i na najavu potpredsednika vlade Aleksandra Vučića da će se antikorupcijske aktivnosti nastaviti i da se neće stati na slučaju bivšeg ministra Olivera Dulića.

Član Predsedništva SNS negirala je da slučaj koji je pokrenut protiv bivšeg ministra za zaštitu životne sredine i prostornog planiranja Olivera Dulića ima veze sa političkim progonom.

"Koliko znam ovaj predmet (Dulić) počeo je ranije da se obrađuje, mnogo pre nego što ga obrađuje ova vlada. To je predmet koji je ostao i u spisima pokojne Verice Barać, dakle Saveta za borbu protiv korupcije i predmet koji se nalazi među onima koje je pomenula EU", rekla je Mihajlović.

"Ne vidim da to ima veze sa političkim progonom", poručila je Mihajlovićeva na vanrednoj konferenciji za novinare u sedištu stranke.

Prema njenim rečima, to je jedan od predmeta koji je pomenula i Evropska unija.

"Verujem da ranije nije postojala politička volja da se stvari reše, ali duboko verujem da sada ipak postoji volja, jer nema jake ekonomije, energetike i poljoprivrede, ničega, ako se ne borimo protiv kriminala i korupcije", navela je ministarka, inače funkcionerka Srpske napredne stranke.

Ona je rekla da je potpredsednik vlade i lider naprednjka Aleksandar Vučić zbog borne protiv korupcije izložen velikim napadima, "od onih koji žele da carstvo korupcije i kriminala opstane".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mihajlović: Istrage u sektoru energetike

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Okt.2012

BEOGRAD -..Ministarka energetike, zaštite i razvoja životne sredine Srbije Zorana Mihajlović najavila je danas da će se akcija u borbi protiv korupcije nastaviti i u sektoru energetike, a istraživaće se, između ostalog, nabavka struje i trgovina ugljem..."Očekujem akcije u sektoru energetike,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.