Ista prava za sve trudnice u Srbiji

Izvor: NaDlanu.com, 19.Okt.2011, 19:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ista prava za sve trudnice u Srbiji

NOVI SAD, 19. oktobra 2011. (Beta) - Roditeljski portal www.bebac.com zatražio je u sredu da se pravo trudnica na 100 odsto plaćenog trudničkog i porodiljskog odsustva reši sistemski na nivou cele države.

NOVI SAD, 19. oktobra 2011. (Beta) - Roditeljski portal www.bebac.com zatražio je u sredu da se pravo trudnica na 100 odsto plaćenog trudničkog i porodiljskog odsustva reši sistemski na nivou cele države."Država mora sistemskim zakonom omogućiti svim trudnicama punu platu tokom >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << trudničkog bolovanja i to ne samo za buduće majke koje imaju problema tokom trudnoće, već za sve trudnice", navodi se u saopštenju portala.Bebac.com je pozdravio odluku gradskih vlasti u Novom Sadu da od oktobra nadoknadi razliku do punog iznosa, uz ocenu da se time, kao i ranijom odlukom gradskih vlasti u Beogradu, trudnice u Srbiji dovode u neravnopravan položaj."Stihijsko rešavanje materijalnog statusa trudnica na nivou opština i gradova je trenutno rešenje i samim tim neprihvatljivo", navodi se u saopštenju i dodaje da se na taj način indirektno svim budućim roditeljima poručuje da se presele u Beograd ili Novi Sad.Roditeljski portal je zapitao šta je sa trudnicama iz Zrenjanina, Subotice, Kragujevca, Zaječara, Leskovca, Bele Palanke ili iz drugih opština u Srbiji čiji budžeti ne mogu da podmire takve potrebe.

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ista prava za sve trudnice u Srbiji

Izvor: NaDlanu.com, 19.Okt.2011

Roditeljski portal www.bebac.com zatražio je u sredu da se pravo trudnica na 100 odsto plaćenogtrudničkog i porodiljskog odsustva reši sistemski na nivou celedržave... NOVI SAD, 19. oktobra 2011. (Beta) - "Država mora sistemskim zakonom omogućiti svim trudnicama punu platutokom trudničkog bolovanja...

Nastavak na NaDlanu.com...

Bebac traži ista prava za sve trudnice

Izvor: 025info.rs, 20.Okt.2011, 14:34

Roditeljski portal bebac.com zatražio je da se pravo trudnica na 100 odsto plaćenog trudničkog i porodiljskog odsustva reši sistemski na nivou cele države. Država mora sistemskim zakonom da omogući svim trudnicama punu platu tokom trudni

Nastavak na 025info.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.