Izvor: B92, 28.Avg.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ispred Vlade porodica sa Kosova

Beograd -- Izbeglica sa Kosova Dragan Krstić sa ženom i sedmoro dece počeo je danas štrajk glađu ispred Vlade Srbije.

On traži da mu Vlada reši stambeno pitanje, obezbedi finansijsku pomoć i stalni radni odnos. Otac devetoro dece iz Obilića je kazao da je imao dve kuće, ali da su mu obe spaljene i da sada sa porodicom živi u kolektivnom centru u Smederevu u prostoriji od 12 kvadrata.

On je rekao da do sada nije dobio nijedan odgovor na svoje zahteve i dodao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da mu je pomoć obećavana, ali da je njegova porodica samo bila "zloupotrebljavana za političko promovisanje".

"Kada je Božidar Đelić potpisivao ugovor sa Svetskom bankom o pomoći najsiromašnijima pojavila se naša slika i posle toga ništa", kazao je Krstić.

Kako je naveo, pre početka štrajka razgovarao je sa generalnim sekretarom Srpske radikalne stranke Aleksandrom Vučićem, koji mu je obećao da će "pritisnuti vladu da reši njegov slučaj". Krstić je naveo da mu je Vučić poklonio 8.000 dinara.

On je rekao da je tražio od predsednika opštine Smederevo da mu obezbedi novčanu pomoć za kupovinu knjiga, odeće i obuće za narednu školsku godinu, ali da je odbijen jer u opštinskom budžetu nema novca za to.

Draganu Krstiću je ovo četvrti put kako štrakuje glađu. Do sada je štrajkovao 2004. i 2006. godine i u martu ove godine. Krstić je nezaposlen, a jedini poslovi koje uspeva ponekad da nađe su, kako navodi, fizički poslovi u domaćinstvima.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.