Izvor: B92, 03.Nov.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Iskoristiti Nemačku na čelu EU"

Novi Sad -- Predsednik Boris Tadić kaže da Srbija mora iskoristiti nemačko predsedavanje Evropskom unijom za brže evropske integracije.

Tadić je na predavanju u okviru programa "1.000 mladih lidera" u Novom Sadu rekao da je nedavno liderima EU predložio suspenzivnu klauzulu Sporazuma o stabilizaciji i pridruženju do okončanja saradnje Srbije s Haškim tribunalom, ali da pregovori u međuvremenu budu nastavljeni.

"Nama je potrebno da idemo korak po korak zato >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << što hoćemo da iskoristimo predsedavanje Nemačke jer je ona ključan činilac u EU. To je za nas važno jer kada ona predsedava, to je velika šansa da brzo prođemo put integracije", rekao je Tadić.

Tadić je rekao da bi od velike važnosti bilo ne propustiti priliku i na početku predsedavanja Nemačke potpisati sporazum. "U suprotnom bi sledeća, nova Vlada Srbije, propustila prva četiri meseca nemačkog predsedavanja, što bi značilo da šansa neće biti na pravi način iskorišćena", kaže on.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.