Izvor: B92, 15.Maj.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Isključen predajnik TV Smederevo

Smederevo -- Lokalna televizija u Smederevu od petka uveče ne emituje program jer joj je isključen predajnik.

Zaposleni u Televiziji, koji štrajkuju 50 dana zbog odluke lokalne Skupštine da smeni dosadašnjeg i imenuje novog vršioca dužnosti direktora, tvrde da vlast DSS i SPS-a na ovaj način želi da se obračuna sa štrajkačima.

Kako za B92 javlja dopisnik iz Smedereva Jelena Ilić, novi vršilac dužnosti direktora u petak je uz asistenciju policije prvi put >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nakon imenovanja uspeo da uđe u zgradu televizije kako bi preuzeo dužnost, ali to nije dozvolio štrajkački odbor, a članovi Upravnog odbora ostali su ispred zaključanih vrata. Ulazak direktora i članova Upravnog odbora u drugom pokušaju sprečilo je pedesetak okupljenih građana, a policija nije reagovala.

Novi vršilac dužnosti direktora Dragan Kosovac izjavio je za B92 da ne zna ko je odlučio da se Televiziji isključi predajnik. Isti odgovor dao je i predsednik Skupštine opštine Smederevo Slobodan Miladinović. Zbog ovih događanja, u jedinoj gradskoj televiziji čiji je osnivač opština otkazana je i sednica opštinske Vlade. Kako B92 nezvanično saznaje, lokalna samouprava zatražiće od Vlade Srbije uvođenje privremenih mera u Televiziju Smederevo.

Ulaz u televiziju u petak uveče bio je blokiran vozilima sa natpisom "Štrajk do kraja".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.