Izvor: Blic, 22.Avg.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Išinger sutra na Kosovu, uskoro u Beogradu

Predstavnik Evropske unije u posredničkoj trojci za nove pregovore o Kosova i Metohije Volfgang Išinger doputovaće sutra u dvodnevnu, "neformalnu" posetu Prištini, a uskoro bi trebalo da poseti i Beograd, rečeno je danas Tanjugu u Ministarstvu spoljnih poslova Nemačke.

Išinger će boraviti na Kosovu kako bi se lično još jednom upoznao sa situacijom na terenu, u okviru priprema za sastanak sa delegacijama Beograda i Prištine 30. avgusta u Beču, naveli su u Berlinu. Posrednik >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << EU će se u Prištini zadržati dva dana, a kako je rečeno, planirano je da ubrzo posle toga doputuje u sličnu posetu Beogradu.

"Ambasador je u vezi sa tim već u kontaktu sa predstavnicima Beograda", rečeno je nacionalnoj agenciji u nemačkom Ministarstvu spoljnih poslova, gde nisu želeli da iznose detalje posete Išingera Prištini, tokom koje nije predviđeno obraćanje medijima.

Tanjug nezvanično saznaje u Prištini da se može očekivati da će Išinger tokom posete Kosovu razgovarati sa funkcionerima privremenih kosovskih institucija, članovima pregovaračkog tima Prištine i predstavnicima kosovskih Srba.

Prištinski list na albanskom "Zeri" navodi da će Išinger tokom kratkih poseta Prištini i Beogradu, obe strane upoznati sa sadržajem i programom sastanaka u Beču 30.avgusta. Ministar za Kosovo i Metohiju Slobodan Samardzić izjavio je danas Tanjugu da osam dana pre najavljenog početka razgovora u Beču o statusu Kosmeta, srpska strana nije dobila nikakav materijal, zvaničan poziv, niti dnevni red za te razgovore. Slične poruke - da nije bilo zvaničnog poziva i da "nejasno formatiranje" sastanaka sa posredničkom trojkom - poslednjih dana dolazile su i od zvaničnika iz Prištine.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.