Izvor: B92, 05.Mar.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iseljenici će doći na referendum

Podgorica -- Crnogorski iseljenici se spremaju za masovni dolazak na referendum, 21.maja, i to iz Evrope, SAD , Kanade i Australije.

Ipak, nije poznato koliko iseljenika ima pravo da glasa na referendumu o državnom statusu Crne Gore, piše podgorički list Vijesti. Prema nepotvrđenim podacima, u Evropi ima oko 130 000 iseljenika iz Crne Gore.

Računa se da će veći broj iseljenika iz Evrope moći da glasa, s obzirom na činjenicu da je crnogorska dijaspora u tom delu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sveta mlađa i da su mnogi i dalje na "privremenom radu".

Jusufspahić Sami odlučite

Beogradski imam Muhamed Jusufspahić ocenio je da su Muslimani u Crnoj Gori zreli ljudi i da sami treba da procene da li će glasati za nezavisnu Crnu Goru, ali je rekao da im "više odgovara zajednička država".

"Na osnovu svog iskustva, svojih saznanja, dogovorom međusobnim, jedinstveno i s vjerom u Boga, izaberite sebi šta god mislile i namjeravale obje opcije", poručio je Jusufspahić u razgovoru za podgorički list Dan. Ocenio je da vernici Muslimani "imaju bolji položaj u Crnoj Gori nego u Srbiji, posebno van Sandžaka".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.