Irinej: Kosovo je naša kolevka

Izvor: B92, 06.Sep.2010, 15:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Irinej: Kosovo je naša kolevka

Maćedonce -- Srpski patrijarh Irinej poručio je da je Kosovo "naša kolevka" i da "mi nikada nećemo pristati da je se odreknemo".

"To treba da znaju oni koji nam sada kroje kapu, ali mi se molimo i za njih, da razumeju koliko nam Kosovo znači", naglasio je Irinej.

Patrijarh je danas služio liturgiju povodom osveštenja rekonstruisane crkve sv. arhangela Gavrila u selu Maćedonce kod Medveđe.

Hramovi, dodao je, treba da postoje da bi se ljudi skupljali >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << oko njih, a značaj ove crkve, prema njegovim rečima, jeste što se nalazi blizu Kosova.

Osveštenju su prisustvovali i predsednik Koordinacionog tela za jug Srbije Milan Marković i načelnik VMA general potpukovnik Miodrag Jevtić.

Predsednik opštine Medveđa Slobodan Drašković uručio je patrijarhu zlatnu plaketu, u znak zahvalnosti za angažovanje u pomoći crkvama u ovom kraju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.